Carlscrona Veteranbåtar

2018 01 10
Veteranbåtsutställning i hangaren på Stumholmen. Marinmuseum och Sjöhistoriska museet i Stockholm har en stor samling fritidsbåtar. Carlscrona veteranbåtar har sedan ett antal år varit engagerade i ett samarbete med museerna för att ge allmänheten möjlighet att beskåda delar av denna samling. De första åren skapades en mindre utställning på vinden av Slup och Barkass jämte Marinmuseum, men lokalen klarade endast små båtar. I år har utställningen flyttat till en av flyghangarerna på Stumholmen vilket innebär att även större båtar kan visas för allmänheten. Sommaren 2017 är utställningen öppen igen för alla intresserad besökare. Föreningen Carlscrona veteranbåtar bemannar utställningen och möjliggör därmed detta tillskott till Marinmuseums utställningar. Utställningen kommer att utvecklas kontinuerligt och vi hoppas på stort intresse.
Johan och Moa Wester ser fram emot dragningen den 2 oktober. Den finns publicerad i lokala tidningar och denna hemsida den 6 oktober. Bengt Johansson och Per Lundbladh är nöjda lottförsäljare på Aspödagen.
Lottbåten på Aspö under skärgårdsfesten Intresset var stort för vår lottbåt som har en spännande historia. Vinstplan i årets lotteri kan du se här  
Vad händer i sommar? Klicka på bilden till vänster för mer information.